dimarts, 8 de març del 2011

PASTÍS DE XOCOLATA FET AL MICROONES

Aquest pastís és un descobriment recent. És molt ràpid de fer i resulta ser “un as a la màniga”, perquè en 20 minuts està a la taula, i ens soluciona algun compromís o algun capritx sobtat de menjar xocolata. Els escèptics del microones ho heu de provar una vegada per adonar-vos que és una excel·lent opció. A la recepta original en diuen “black cake”. És un pastís sense llevat, però queda esponjós, semblant a un "brownie".

Pastís de xocolata fet al microones

INGREDIENTS
150 g de xocolata
 125 g de mantega
125 g de sucre
50 g de farina
Una taronja
3 ous
1 cullerada d’aroma de vainilla


ELABORACIÓ

1 . DESFER LA MANTEGA I LA XOCOLATA trossejada al microones, dos minuts a temperatura baixa (una posició més que “descongelar”). Treure-la del microones i remenar-la amb una espàtula fins que quedi una crema homogènia. Si algun tros de xocolata no es desfà, podem posar-ho de nou al microones uns segons.

2. AFEGIM EL SUCRE, LA FARINA, LA PELL DE TARONJA (només la part taronja), ELS OUS I LA VAINILLA, fins que estigui tot uniforme.

3. GREIXEM EL MOTLLE apte per a microones que vulguem utilitzar i aboquem la massa.

4. COURE EL PASTÍS AL MICROONES EN DUES VEGADES, primer programarem 3 minuts a 750W ( potència màxima). Passat aquest temps, ho deixem reposar 5 minuts, i quan hagi reposat continuem amb la segona cocció, novament 3 minuts a 750W.

5. HO TRAIEM DEL MICROONES, ho deixem refredar una mica i ho desemmotllem.

6. SERVIT ACABAT DE FER, amb cobertura de xocolata, o amb nata o amb gelat, està impressionant!


 MOMENT « MARRON GLACÉ» 
Cal tenir cura amb la temperatura per desfer la xocolata, no cal córrer, millor haver de repetir l’operació un parell o tres de vegades que no pas acabar amb la xocolata feta malbé per massa temperatura…Paciència també per desemmotllar el pastís, no fos cas que se’ns enganxi al motllo…Sempre podem posar-hi un paper vegetal de cuina, per assegurar-nos que sortirà sencer.  


ESTRIS  
 Ens caldrà un motllo que pugui anar al microones i sigui fàcil de desemmotllar, ja sigui de silicona o de vidre.Podem fer servir un d'aquells rectangulars de vidre d'anar al forn, o també un del tipus "plum cake". 

D’ON HE TRET LA RECEPTA?  
 Del web directoalpaladar. La trobareu AQUÍ   

ADAPTACIONS I VARIANTS 
Si mireu la recepta original, no hi ha ni pell de taronja ni vainilla, en canvi hi ha dues cullerades de licor. Escolliu l’aroma que més us agradi…Si sobra pastís i us el mengeu en un altre moment, veureu que fred queda molt consistent. Només cal que escalfeu el tall que us aneu a menjar 20 segons al microones i torna a quedar esponjós!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada